Marmara Grubu Vakfı Logosu
Marmara Grubu Vakfı · Haber Arşivi

Haber Arşivimiz

Geçmiş dönem haberlerimiz · Arşiv sayfası 310/388

29 Şubat 2016

Azerbaycan İstanbul’da Turizm Temsilciliği açtı

Azerbaycan İstanbul’da Turizm Temsilciliği açtı
Azerbaycan İstanbul’da Turizm Temsilciliği açtı

Azerbaycan Turizm Bakanlığı İstanbul’da düzenlenen bir törenle Azerbaycan Turizm Temsilciliği ofisini açtı. Nurlana Çakmak tarafından yönetimi sürdürülecek olan ofisin açılış töreninde Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Dr. Akkan Suver, Şamil Ayrım, Prof. Dr. İlber Ortaylı da hazır bulundu. 

Azerbaycan, turizm alanında dünya çapında başlattığı tanıtım çalışmaları kapsamında Türkiye’de Turizm Temsilciliği açtı. Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilcisi Nurlana Çakmak, “Tüm Türk halkına sizde Azerbaycan’ı görün diye çağırıyoruz” dedi.

Turizm alanında dünya çapında tanıtım çalışmalarına başlayan ve 2016 yılını Turizm Yılı olarak ilan eden Azerbaycan, Türkiye’de Turizm Temsilciliği açtı. İntercontinental Hotel’de düzenlenen açılış kokteyline Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilcisi Nurlana Çakmak, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nazım Samedov, Azerbaycan Turizm Birliği Başkanı Nahid Bağırov, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva katıldı. “Sen de Azerbaycan’ı Gör” sloganıyla yola çıkan Azerbaycan Turizm Türkiye Temsilcisi Nurlana Çakmak, “Amacımız şuan mevcut olan ilişkilerimizi daha üst seviyeye çıkarmaktır. Devlet seviyesinde olan tanıtımın daha büyük halk kitlelerini ulaştırmaktır. ’Sen De Azerbaycan’ı Gör’ sloganıyla açılışımızı yapacağız. Tüm Türk halkına sizde Azerbaycan’ı görün diye çağırıyoruz. Türk turistinin ihtiyaçlarını karşılayacak her şey bizde var diyoruz” ifadelerini kullandı.

"AZERBAYCAN’DA TÜRKİYE KADAR GÜZEL BİR ÜLKE"

Projenin hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Azerbaycan’dan bizim kardeş ülke Türkiye’mizde turizm temsilciliğinin açılması bizim için çok önemli. Biz istiyoruz ki kardeş Türkiye’mizde insanlarımıza Azerbaycan’ın turizm imkânları ile ilgili daha çok bilgi aktarmak ve insanlarımızın daha çok Azerbaycan’a gelmesini sağlamak bizim için önemli. Biz kardeş Türkiye’mizdeki tüm insanlarımıza Azerbaycan’ı gelin görün diyoruz. Çünkü Azerbaycan’da Türkiye kadar güzel bir ülke. Tarihimiz, kültürümüz, mutfağımız, müziğimiz ve tatil imkânlarımız çok geniş bir ülkedir. Azerbaycan’a gelirlerse çok mutlu olacaklarına biz inanıyoruz. O yüzden Azerbaycan’ı turizm imkanlarına daha geniş kardeşlerimize tatil olsun, farklı konularda olsun bu çok önemli. Azerbaycan ile Türkiye arasında turizm konusunda da inşallah ilişkilerimizin daha genişletilmesi çok önemli” dedi.

İstanbul’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Azerbaycan’a daha çok turist gelmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Paşayeva, “Aynı zamanda Türkiye, İstanbul dünyaya açılan bir kapıdır. Burada turizm temsilciliğimize hem Türkiye’den insanlarımızın Azerbaycan’a gelip görmesi, imkânların nasıl olduğunu sunmak ve daha çok insanları cezbetmek. İstanbul üzerinden turizm şirketleri ile geniş iş birliği içerisinde Azerbaycan’a daha çok turistlerin cazip edilmesi. Ben Türkiye’deki kardeşlerimizi Azerbaycan’a davet ediyorum. Oraları mutlaka görmeleri önemli. Azerbaycan’a geldikleri zaman çok geç gelmişiz. Keşke daha önce gelmemiz gerekirdi diyebilecekleri bir yerdir Azerbaycan. Bu konu bizim için para kazanmak vasıtası değil. Turizm’in genişletilmesi ülkenizi, kültürünüzü, insanınızı daha iyi tanımasını sağlamanız açısından önemlidir. Kültürler arası diyalog açısından çok önemlidir. Farklı etnik ve dini kesimlerden insanların birbirine ön yargısız, daha iyi anlayabilmeleri açısından da çok önemlidir. Birbirlerini çok iyi tanımak, insanlarını iyi tanımak kültürler arası diyalog açısından da en önemli bir vasıtadır. Turizmin kalkınması da bu açıdan çok önemlidir. O yüzden Türkiye’deki kardeşlerimizi davet ediyoruz. İstanbul’da temsilciliğimiz de var. İnanıyoruz ki Türkiye’den daha çok kardeşlerimizin Azerbaycan’a gelmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

"GÜZELLİKLERİ TÜRK TURİSTİNE ULAŞTIRMAK İSTEDİK"

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nazım Samedov ise, Azerbaycan’ın yurt dışında açtığı dördüncü temsilcilik olduğunu belirtti. Samedov, "Bu şuna işarettir artık Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde değişiklik başlayacaktır. Bundan önce Azerbaycan turistleri Türkiye’ye gelmişti. Türkiye vatandaşları da iş amacıyla Azerbaycan’a geliyordu. Şimdi ise Azerbaycan daha çeşitli, daha renkli bir şekilde Türk pazarına takdim edilecek. Azerbaycan sadece iş turizmi mekânı değil. Turizm imkânları çok gelişmiş, dağ, gezi, medeniyet turizmi gibi imkânlar çoktur. Bu güzellikleri Türk Turistine ulaştırmak istedik” dedi.

26 Şubat 2016

Karadağ Kültür Bakanı Pavle Goranovic Marmara Grubu Vakfı’nı ziyaret etti

Karadağ Kültür Bakanı Pavle Goranovic Marmara Grubu Vakfı’nı ziyaret etti

İstanbul’da resmi temaslarda bulunan Karadağ Kültür Bakanı Pavle Goranovic, Marmara Grubu Vakfı’nı ziyaret ederek, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Beraberinde Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Milic ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Kültür Bakanı Pavle Goranovic’i Dr. Akkan Suver, 5-7 Nisan 2016 günleri İstanbul’da gerçekleşecek 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne davet etti. 

22 Şubat 2016

Denge Ve Denetleme Ağı 2. Büyük Buluşmasını İstanbulda Gerçekleştirdi

Denge Ve Denetleme Ağı 2. Büyük Buluşmasını  İstanbulda Gerçekleştirdi

2014 yılından bu yana, denge denetleme temelinde, katılımcı, çoğulcu, demokratik "yeni bir anayasa", "şeffaflık, hesap verebilirlik", "kurumsal reformlar" hedefleri doğrultusunda çalışan Denge Denetleme Ağı, 20-21 Şubat günlerinde 2. Genel Kurulu'nu İstanbul'da gerçekleştirdi.

Müjgan Suver'in açılış konuşmasıyla başlayan 2. Genel Kurul'da 2014-2016 faaliyet planı değerlendirildi. 2016-2018 Stratejik Planı okunarak kabul edildi.

Denge ve Denetleme Ağı, önündeki ikinci dönemi toplumda denge denetleme alanında yarattığı farkındalığın üstüne hedeflediği amaçlar doğrultusunda değişikliklerin uygulamaya geçmesi yönünde karar verdi.

Bu doğrultuda reformlarda itici güç olacak etki için en verimli ağ yapılanması olan Anayasa Reformu Çalışma Grubu, Yargı Reformu Çalışma Grubu, Medya Reformu Çalışma Grubu, Siyasi Partiler - Seçim Sistemi Reform Çalışma Grubu, Yasama Reform Çalışma Grubu, Yerel Yönetim Reform Çalışma Grubu, Yürütme Reform Çalışma Grubu, Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar Reform Çalışma Grubu gibi gruplar oluşturuldu.

Toplantının ikinci günü bu gruplar, ayrı ayrı toplanarak kendi faaliyet alanlarını, iş takvimini ve iş bölümünü tamamlayarak bütün grupların değerlendirmesine sundu.  

20 Şubat 2016

HOCALI KATLİAMI 24.YILINDA İSTANBULDA ANILDI

HOCALI KATLİAMI 24.YILINDA İSTANBULDA ANILDI

Hocalı'da yirmi dört yıl önce meydana gelen ve Ermeni çetelerin Azerileri katlettiği Hocalı Katliamı İstanbul ASAM'da düzenlenen bir tören ile anıldı. Toplantı’da Azerbaycan İstanbul Konsolosu Esmira Hüseynova, Azerbaycan Haber Ajansı AZERTAC Temsilcisi Dr. Sabir Şahtahtlı, Dr. Akkan Suver birer sunum yaparak yirmi dört yıl önce yaşanan insanlık dışı dramı gündeme getirdiler. Toplantı sırasında Haydar Aliyev Vakfı tarafından Hocalı Katliamı ile ilgili hazırlanmış belgesel bir film de gösterildi. Toplantı’nın soru cevap kısmında ise Dr. Sabir Şahtahtlı ve Esmira Hüseynova yöneltilen sorulara cevap verdiler. Toplantıya müteakiben, Dr. Akkan Suver katılımcılara konu ile ilgili bir ufuk turu yaptırdı.

18 Şubat 2016

MARMARA GRUBU VAKFI YAŞAMAKTA OLDUĞUMUZ TERÖR OLAYLARINI BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÜYESİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NEZDİNDE KINADI

 MARMARA GRUBU VAKFI

YAŞAMAKTA OLDUĞUMUZ

TERÖR OLAYLARINI

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÜYESİ

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NEZDİNDE KINADI

 

MARMARA GRUBU VAKFI, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EKONOMİK SOSYAL KONSEYİ'NDE İSTİŞARİ ÜYE STATÜSÜNDE BERABER OLDUĞU 3200 DÜŞÜNCE KURULUŞUNA, ÝAŞAMAKTA OLDUĞUMUZ TERÖR OLAYLARINI KINAYAN BİR MEKTUPLA

MÜRACAAT ETTİ

Milletimiz topyekûn bir terör saldırısı ile karşı karşıyadır. Türk milletine karşı girişilen bu hainane ve mezbuhane tertipleri şiddetle kınıyoruz.

Sivil toplum kimliğimizle üyesi bulunduğumuz Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal Konseyi'nin dünyanın muhtelif ülkelerinde temas halinde olduğumuz yaklaşık 3200 sivil düşünce kuruluşuna yaşamakta olduğumuz insanlık dışı olayları yansıtmış bulunuyoruz.

Yaşamakta olduğumuz bu olayların failleri yaklaşık iki buçuk milyon Suriyeli savaş sığınmacısına kucak açtığımız bugünlerde, Türkiye cumhuriyetini, Türk demokrasisini hedef almak istemektedirler.

Büyük Türk milletinin huzuruna kasteden, bölgemizin krizlere sürüklenmesini hedefleyen eylemlere karşı yorulmadan, yılgınlık duymadan birbirimize kenetlenerek saptırılmak istenilen gidişatı doğru yolundan çıkarmamakla zorunlu olduğumuzun inancı içindeyiz.

Marmara Grubu Vakfı olarak, dış dünyanın eseri olan tehditlere karşı akılcı ve dengeli bir yaklaşımla kararlılık içinde itidalle birliğimizi korumamız ve onarmamız gerektiğine inanıyoruz.

Türk milletinin yaşadığı son acı olması dileğiyle, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

                                                                                         Dr. Akkan SUVER

                                                                                 Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı