Marmara Grubu Vakfı Logosu
Marmara Grubu Vakfı · Haber Arşivi

Haber Arşivimiz

Geçmiş dönem haberlerimiz · Arşiv sayfası 162/388

6 Ağustos 2020

Azerbaycanın İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyevin görev süresi doldu

İstanbul'da görev süresi dolan, Azerbaycan'ın Istanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev Baku'ye döndü.Marmara Grubu Vakfı adına ortak bir açıklama yapan Dr.Akkan Suver ve Istanbul Milletvekili, Türkiye-Azerbaycan

Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Şamil Ayrım Mesim Hacıyev'in İstanbul'da önemli etkinliklere imza atan bir diplomat olduğunu söylediler.

Dr. Akkan Suver ve Istanbul Milletvekili, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Şamil Ayrım; Mesim Hacıyev'in görev süresinin bitmesiyle ilgili ortak bir açıklama yaptılar.

“Görev sürenizin sona ermesi münasebetiyle İstanbul'dan ayrılmakta olduğunuz bugünlerde; Size yeni görevlerinizde engin başarı dileklerimizi sunuyoruz.

İstanbul'da Başkonsolosluk görevini yaparken, Marmara Grubu Vakfı'mıza gösterdiğiniz müzaheretle güzel hizmetlere birlikte imza atmamıza olanak sağladınız. Dolayısıyla birlikte ortaya koyduğumuz başarılı işbirliklerimizin yüksek onurunu taşımaktayız.

Türkiye ile Azerbaycan arasında mevcut bulunan müstesna ilişkiler çerçevesinde ortaya koyduğunuz etkinliklerde bizlerin de sivil toplum kimliğimizle yer almamıza imkan verdiğiniz için Marmara Grubu Vakfı olarak Size minnettarız.

Dostluğunuzu ve hizmetlerinizi unutmayacağız.

Tekrar yeni görevlerinizde başarı dileklerimizi sunarken, şahsınızda Aile'niz mensuplarına sağlık, esenlik ve mutluluklar temenni ediyoruz.” 

29 Temmuz 2020

Kurban Bayramımız kutlu olsun

Türk ve İslam Dünyasının Kurban Bayramı'nı Marmara Grubu Vakfı olarak sivil toplum kimliğimizle kutluyoruz.

Bu Bayram gününde insanlığa sağlık, barış ve esenlik diliyoruz.

Nice Bayramlara

24 Temmuz 2020

Dr.Akkan Suver Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Vicdan Günü Heyetine alındı

Birleşmiş Milletler'in Uluslararası Vicdan Günü'nü benimsemesinin 1. Yıldönümü'nde, BM çercevesinde oluşturulan Kurucu Heyete Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr.Akkan Suver de kabul edildi.

Kendimizi ve topluluklarımızı geliştirmek için öz-düşünmeye katılmayı hatırlatan bir gün olarak BM çerçevesinde kutlanacak olan Uluslararası Vicdan Günü'nün benimsemesinin 1. yıldönümünde Güney Koreli Dr. Hong, Tao-Tze'nin başkanlığında oluşturulan Kurucu Heyette Dr. Akkan Suver'le birlikte; Mauritius Eski Cumhurbaşkanı Ameenah Gurib-Fakim, Erik Solheim, UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı Genel Müdürü -Norveç), Sergio Duarte, (Pugwash Bilim ve Dünya İşleri Konferansları Başkanı-Brezilya), Anatolio Ndong Mba, (Birleşmiş Milletler Ekvator Ginesi Daimi Temsilcisi, Carlos Garcia, (El Salvador Birleşmiş Milletler Derneği Genel Sekreteri), Justice Antıine Kesia-Mbe Mindua,(Uluslararası Ceza Mahkemesi Hakimi-Kongo), Jonathan Granoff, (Global Güvenlik Enstitüsü Başkanı), Justice Duba Dukpa, (Bhutan Yüksek Mahkeme Başkanı) yer alıyor.

25 Temmuz günü, Birleşmiş Milletler tarafından, Uluslararası Vicdan Günü olarak kabul edildi. 

19 Temmuz 2020

Özgür Çengel Galata Üniversitesi Rektörü oldu

Özgür Çengel  Galata  Üniversitesi Rektörü oldu

Marmara Grubu Vakfı Gönüllülerinden, Akademik Konsey Üyesi Prof. Dr. Özgür Çengel yeni kurulan Galata Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirildi. 1992-2000 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan, lisans ve lisansüstü eğitimini University of Central Florida’da İşletme-Pazarlama alanlarında tamamlayan Prof. Dr. Çengel aynı üniversitede Öğretim Görevlisi olarak hizmet vermişti.2005 yılında Marmara Üniversitesi, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalında Doktor unvanına hak kazanan Prof. Dr. Özgür Çengel 2002-2020 yılları arasında 18 yıl İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesinde tam zamanlı olmak üzere akademisyen olarak çalışmıştı. Amerika Birleşik Devletlerinin saygın üniversiteleri olan Harvard, Tufts ve Babson Üniversitelerinde uzmanlık alanıyla ilgili çeşitli çalıştaylara katılan Prof. Dr. Çengel. 2015 yılında Profesör olmuş ve 2015-2019 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı yapmıştır. 1 Haziran 2020 itibarıyla İstanbul Galata Üniversitesine Rektör olarak atanan Prof. Dr. Özgür Çengel’in uzmanlık alanında anadilde ve yabancı dilde birçok makale kitap ve bildirisi bulunmaktadır. Prof. Dr. Özgür Çengel, Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından 22 yıldır kesintisiz ve başarıyla organize edilen Avrasya Ekonomi Zirvelerinin Raportörü'dür.

Galata Üniversitesi


İstanbul Galata Üniversitesi, tarihi, sosyal, kültürel ve ekonomik zenginlikleriyle öne çıkan İstanbul’un Galata semtinde kurulmuş ve bu ruha uygun, çok kültürlülük, kültürlerarası diyalog, eşitlik, özgürlük, adalet, hoşgörü ve bilimde sanatta evrensel değişimleri takip etmek başta olmak üzere, , ülkemize hizmet edecek yüksek nitelikli, ahlaklı ve geleneklerimize bağlı, modern dünyayla uyumlu bireyler yetiştirmek amacıyla kurulmuş ülkemizin en yeni ve yenilikçi üniversitesidir.

15 Temmuz 2020

15 Temmuz’un 4. Yıldönümümdeyiz

15 Temmuz’un 4. yılında, milletimize bu büyük acıyı yaşatanları lanetliyor, şehitlerimizi bir defa daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Tesellimiz topyekûn Türk Milleti’nin darbeyi, kalkışmayı reddetmesi ve demokrasiden yana tavır koymasıdır. Bunu bir milli birlik ruh ve şuuru içinde ortaya koyan Milletimizin bu şanlı destan gününde gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı sunuyoruz. Marmara Grubu Vakfı olarak sivil toplum kimliğimizle bu olaya kalkışan demokrasi ve insanlık düşmanlarını lanetliyoruz. Bu acının dördüncü yıl dönümünde şehitlerimize rahmet dilerken, bir daha böylesine hainane teşebbüslerin olmamasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz.