Haber Arşivimiz
Geçmiş dönem haberlerimiz · Arşiv sayfası 115/388
Dr. Akkan Suver Birleşmiş Milletler Eğitim Gününde konuştu
Birleşmiş Milletler Dünya Eğitim Günü'nde Dr. Akkan Suver söz alarak dünyaya hitap etti.
Aralarında (Etiyopya Cumhurbaşkanı) Sahle-Work Zewde'nin, (Dünya Barış ve Sevgi Federasyonu Başkanı) Dr. Hong Tao-Tze'nin, (Malta Eğitim ve Spor Bakanı) Clifton Grima'nın bulunduğu şahsiyetlerle beraber söz alan (Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı) Dr. Akkan Suver eğitimin insan hayatındaki önemini vurguladı.
Programın videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=DzORbxI_fy4
TBMM Başkanı Şentop Beyoğlu Sohbetlerine Katıldı
Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri, Pera Palace Hotel'de gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un konuk olduğu program, açılış konuşmalarının ardından soru cevap şeklinde devam etti. Programın açılış konuşmasını Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız yaptı. Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Fatma Betül Sayan Kaya, Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, dini liderler, rektörler, dekanlar ve çok sayıda gazeteci ile yazarlar katıldı.
Mevlüt Çavuşoğlu ve Bilal Bilici Latin Amerika ülkeleri - Türkiye ilişkiler temalı sergiye katıldı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Belgelerle Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri' sergisinin açılışına katıldı. Çavuşoğlu, "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergi, Latin Amerika ülkeleri ile ortak bir geçmişi ortaya koyuyor. Bu çalışmaların her biri tarihimiz bakımından önemli olduğu kadar, gelecekte istifade etmek bakımından da son derece faydalıdır" dedi. Marmara Grubu Mütevelli Heyet Üyesi ve Guatemala İstanbul Fahri Konsolosu Bilal Bilici de Latin Amerika ve Türkiye arasındaki ilişkiler temalı sergide Guatemala Cumhuriyetini temsil etti.
Bakan Çavuşoğlu, Latin Amerika ülkeleri büyükelçilerine ve Bilal Bilici'ye 'Osmanlı Ferman ve Beratları' isimli kitabı hediye etti.
Şamil Ayrım 20 0cak Faciası münasebetiyle TBMM'de konuştu
Istanbul Milletvekili ve Marmara Grubu Vakfı Avrasya Ekonomi Zirveleri Genel Koordinatörü Şamil Ayrım, 20 Ocak 1990'da Azerbaycan'da yaşanan ve "Kara Ocak" olarak bilinen katliama ilişkin, "Kara Yanvar, bizim de kara günümüzdür." dedi. Azerbaycan'ın bağımsızlık ve istiklal yolunda dönüm noktalarından önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Ayrım, bu haksız işgalin, Azerbaycan halkının bağımsızlık ruhunu asla yok etmediğini, bağımsızlık yolundan geri adım atmayacaklarını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
Karabağ'da ve 20 Yanvar'da şehit olanları rahmetle andığını ifade eden Şamil Ayrım, "Türkiye'nin gücü, Azerbaycan'ın gücüdür. Azerbaycan'ın gücü de Türkiye'nin gücüdür." diye konuştu.
