Haberler

28. Avrasya Ekonomik Zirvesi

22 Kasım 2024 Cuma - Okunma: 355
28. Avrasya Ekonomik Zirvesi

7-8 Mayıs 2025 günleri İstanbul’da gerçekleşecek 28. Avrasya Ekonomi Zirvesi Barışa giden yolda bir köprü oluşturmanın sorumluluğuyla gerçekleşecek.

Avrasya Ekonomi Zirveleri özgür bir platformdur. Elitlerin bir araya geldiği bir toplantı değil, söyleyecek sözü olan kanaat önderlerinin düşüncelerini özgürce paylaşabildikleri ve seslerini duyurabildikleri uluslararası bir forumdur.

Bu entelektüel platformda devlet adamları, akademisyenler, iş insanları, dini önderler 28. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde ekonomiyi, enerjiyi, dijital dünyayı, yapay zekayı, sağlığı ve ekolojiyi tartışmaya açacaklardır

 

 

Daha İnsancıl Bir Dünya

“Yaşanabilir bir Dünya için Diyalog”

28. Avrasya Ekonomi Zirvesi, sivil toplum liderleri, siyasetçiler ve politika yapıcılar, dini liderler, iş adamları, akademisyenler ve uzmanlar, sosyal girişimciler ve medyanın yanı sıra 50 ülke ve birçok önemli uluslararası kuruluşu ağırlayacak.

Ekonominin, enerjinin, doğanın ve tarımın yaşanılabilir kılınması için dijital yaşamda, diyalog ve insanların ve de yapay zekanın rolü ve sorumluluğunu tartışmaya açıyoruz.

BARIŞÇIL ÇÖZÜMLER, BARIŞI YENİDEN KURMAK

“Çatışmalarda, istemsiz göçlerde barışçıl çözümler”

28. Avrasya Ekonomi Zirvesi, barışa yön veren temel ilkelere, savaşsız, bilgisayarlı ve yapay zekalı bir dünyaya, bankaların yarının ekonomisindeki rolüne, enerjinin geleceğine ve güvenli ve düzenli bir dünya inşa etmeye odaklanmak için önemli bir platform sağlayacaktır.

Ülkeler arası çatışmalar, iç savaşlar, hibrit savaşlar, sonu gelmez ihtilaflar hayatımızın bir parçası oldu.

Farklı savaş türleri yaşıyoruz. Tarihi savaş kadar eskiye dayanan bir kültür olan barışa, savaş ve çatışmalardan kurtularak nasıl ulaşabiliriz?

DİJİTAL DÜNYADA EKONOMİ

Ekonomide bankaların rolü”

Bankalar, yapay zekâ geliştirmeleri, yenilikçi doğrulama teknolojileri, virtual yani sanal bankacılık sistemleri ile her geçen gün hizmetlerinde yeniliklere imza atmaktadır.

Dijital bankacılık uygulamaları, kullanıcılara birçok işlemi şubeye gitmeye gerek kalmadan, internet üzerinden yapabilme imkânı sunmaktadır.

Bankalar, kurdukları inovasyon merkezleri ve fintech ortaklıkları ile dijital dünyada değiştiklerinin işaretini veriyorlar. Dijital kimlik ve siber güvenlik çalışmaları, bankacılıkta dijital işlemlerin güvenliklerini artırıyor

Dijital bankacılık gelişirken, bankalar arası rekabete yeni bir halka daha ekleniyor. Dijitalleşmenin getirdiği hız, pratiklik ve erişilebilirlik müşteri beklentilerini karşılamak için yeni bir yarış başlıyor. Dijital dönüşüm gerçekleştiren bankalar, teknik altyapıları sayesinde daha az insan gücü ile hizmet vermektedir. Hatta şubesiz bankacılığın gelişmesi ile bankalar görünmeden, konvansiyonel süreçlere dahil olmadan hizmetlerini sunabileceklerdir.

Sanal gerçeklik uygulamaları, bankacılık ve sigortacılık işlemlerinde de köklü değişiklikler meydana getirmiştir. Teknolojinin getirdiği yüz tanıma, ses tanıma gibi güvenlik sistemlerinin gelişmesi ile gelecekte bankacılıkta şubeleri tamamen ortadan kalkabileceği gibi konuları 28. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde tartışmaya açacağız.

DİJİTAL ENERJİ

“Algoritmik ticaret’in gücü”

Dijitalleşme, tüm endüstrilerde olduğu gibi enerji sektöründe de devrim yaratarak ticaret süreçlerini daha verimli, hızlı ve güvenilir hale getiriyor. Dünya enerji piyasaları, dijital dönüşümün liderliğinde, ticaretin sınırlarını genişleten ve yeni iş fırsatları sunan bir ekosistem olarak öne çıkıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaşması ve artan veri odaklı karar süreçleri ile birlikte, enerji ticaretinde dijitalleşmenin önemini daha da artıyor.

Dijitalleşmenin, enerji ticaret süreçlerini hızlandırarak manuel işlemlerden kaynaklanan hataları azalttığı ve verimliliği artırdığı iddia ediliyor. Gerçek zamanlı veri akışı, algoritmik ticaret, yüksek çözünürlüklü tahminler ve çoklu piyasa yönetimi gibi dijital çözümlerin hızlı ve doğru kararlar alınmasına olanak sağladığı iddia ediliyor.

Dünya enerji piyasalarında hızla yayılan algoritmik ticaret, enerji ticaretinde dijitalleşmenin en dikkat çekici özelliklerinden biri olarak gelişiyor. Algo-trading sayesinde, iş insanları Python, C# ve JavaScript gibi dillerle ticaret algoritmaları oluşturabiliyor, piyasadaki fırsatlardan hızla yararlanabiliyor ve insan hatasını en aza indirerek daha tutarlı işlemler gerçekleştirebileceği söyleniyor.

Dijitalleşmenin hızla ilerlediği Dünya enerji piyasalarında önümüzdeki yıllarda birkaç önemli trendin etkili olması bekleniyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonunun ve karbonsuzlaşma süreci, piyasa katılımcılarının ticaret stratejilerinde önemli değişiklikler yapacağı varsayılıyor.

Blockchain ve Akıllı Sözleşmeler ile Yapay Zeka ile Ticaret Tahminleri ve Karbon Nötrlük Hedefleri ile Uyumlu Çözümler 28. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde tartışmaya açılacak.

GELECEĞİN İNTERNETİ: YAPAY ZEKÂ

“Tehlikede olan nedir?”

Geleceğin interneti, sürekli olarak evrim geçiren bir teknolojidir. Nesnelerin interneti, yüksek hızlı internet, yapay zekâ, blockcahin, geniş bant ve uydu internet, veri gizliliği ve güvenliği gibi faktörler, internetin daha da gelişmesine ve hayatımızı daha da dönüştürmesine katkı sağlayacaktır.

Dijital Dönüşüme Yerel Destekler, Dijital Dünyanın Yazılım Liderleri, Dijital Dünyanın Küresel Fırsatları: Yazılım, Dijital Girişimciliği Destekleyen Küresel Yatırım ve Teşvikler, Dijital Dönüşüm Stratejisinde Global İş birlikleri, Küresel Ekonomide Dijital Dönüşüm Fırsatları, Dijital Dönüşümde Global Başarı Öyküleri, Dijital Dönüşümde Yazılım Teknolojileri, Yazılım Sektörü ve Dijital Dönüşüm ’ün ele alınacağı 28. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde Yapay Zekânın fırsatları, önemini de tartışacağız.

Yapay Zekanın kapsayıcı, yenilikçi ve insan merkezli şekillenişinde tehlikeyi de ele alacağız. İnovasyonun yolculuğu olarak internetin geleceği hakkında öngörüler ve beklenen trendleri de konuşacağız. 

SAĞLIK’TA ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ

“Sağlıkta stres ve karmaşayı ortadan kaldırmak”

Türkiye veya dışında yaşayan ve sağlık hizmeti almak amacıyla Türkiye’yi veya bir başka ülkeyi ziyaret etmeyi planlayan insanlara yardımcı olmak ve güçlü bir sağlık alt yapısı, gelişmiş teknik ekipmanlar, nitelikli sağlık çalışanları ve kaliteli hizmetlerle insanlara sağlık hizmeti sunmak aynı zamanda uluslararası hastaların ziyaretini planlarken yaşadıkları stres ve karmaşayı ortadan kaldırmanın yollarını arayacağız.

AFETLERE DAYANIKLI KENTLER

"Sürdürülebilir kentler yol haritası"

Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından biri olan, "Sürdürülebilir Kentler ve Topluluklar" uygulamaları ile yerel yönetimlerin ulaşmak istediği hedef, kentleri, insan yerleşimlerini ve insanları kapsayıcı bir yol haritası ile onları afetlere karşı korumak , güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir kılmaktır. Bu bağlamda yerel yönetimler arası iş birliği ve ortak çözümler geliştirilmesine zemin hazırlamak amacıyla düzenlediğimiz bu panelde, ulusal ve uluslararası yerel yönetim temsilcileri konuşmacı olarak yer alacaklar, deneyimlerini anlatacaklardır.

Meydana gelen doğal afetler nedeniyle oluşan can ve mal kayıplarını, afete dirençli kent planlamaları ve uygulamaları ile nasıl en aza indirebiliriz? Afete dirençli kent nedir? Dirençli kent uygulamalarından iyi örnekler. Yenilikçi çözümler ve stratejilerin konuşulacağı bu toplantı yerel yönetimler arası deneyimlere fırsat vereceği gibi aynı zamanda, uygulanan örnek projelerin ve politikaların uluslararası alanda tanıtılmasına da katkı sağlayacaktır.

KÜRESEL LİDERLERİN DİYALOĞU

“Barışa duyulan özlem”

28. Avrasya Ekonomi Zirve’mizde yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz ihtilafları, savaşları, siyasal ve sosyal krizleri çağımızın değer ölçüleri için ele alacağız.  

Avrasya Ekonomi Zirveleri hür bir platformdur. Avrasya Ekonomi Zirveleri elitlerin değil, söyleyecek sözü olan kanaat önderlerinin düşüncelerini serbestçe paylaştığı ve sözlerini özgürce duyurabileceği uluslararası bir serbest kürsüdür. Küresel krizlerden geçiyoruz. İhtilaflar ve savaşlar yaşıyoruz. İklim krizi, su kıtlığı, atık yönetimiyle boğuşuyoruz. Gelir ve cinsiyet eşitsizliği içindeyiz. Daha geniş bir deyimle, gezegenimizde çatışmaların temel nedenini oluşturan ihtilaflar, savaşlar ve küresel iklim değişikliği ile ekonomideki durgunluktan dolayı korkunç bir fırtına yaşıyoruz. Daha insancıl bir dünya için uluslararası iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen diplomatik dil ve diplomasi kayboldu. Devletler arası farklı ilişkilerin geliştiği yeni bir dönemin başlangıcındayız. Arkalarında popülizm ve demagojinin bulunduğu bu tehlikeli ilişkileri ele alacak ve küresel liderlerin değer ölçülerini öğreneceğiz.